Home

“The Cloud” in Hengelo

CTA Consulting al jaren zeer tevreden over hosting Previder

“Wij doen ons ding en zij doen hun ding, en kennelijk doen we dat allebei goed”

CTA Consulting behoort in Nederland tot de pioniers in marktspecifieke bedrijfssoftware. Al sinds 1986 is het bedrijf toonaangevend specialist in software voor de automotivebranche. Het pakket i/Motion Software wordt door grote én kleine organisaties ingezet voor de processen rond verkoop, schade, reparaties en onderhoud. Daarbij wordt ook een volledig geïntegreerde financiële administratie aangeboden.

Focus op gebruikers

Projectmanager Maarten Hassink vertelt dat de bedrijfsnaam ‘CTA Consulting’ heel bewust is gekozen: “CTA staat voor Computer Toepassingen in het Automobielbedrijf. Maar belangrijker is de term Consulting. Wij doen meer dan software ontwikkelen en leveren. We vinden het ook belangrijk dat onze klanten ons product optimaal kunnen gebruiken. Daar besteden we veel tijd en aandacht aan. “De  i/Motion Software wordt in alle geledingen van de automotivebranche gebruikt: Tot onze klanten behoren grote namen als BMW en Mercedes-Benz. Maar onze software is er ook voor het garagebedrijf op de hoek. Door de modulaire opbouw en de manier waarop we het hebben ingericht, is het allemaal uiterst flexibel. Elke gebruiker kan er precies datgene mee doen wat hij of zij wil.”

De grote stap

Rond 2001 zette CTA Consulting de grote stap naar een gehoste klantomgeving in een datacenter. “Dat was nog echt in de begintijd. Previder − toen nog Introweb − was toen de eerste met een collocatie. Daar zijn we gaan experimenteren, en met succes. Vandaag de dag wordt alle software voor onze klanten centraal gehost bij Previder, in een kast waarin we onze eigen apparatuur hebben neergezet. Voor onze klanten is dit ook aantrekkelijk, omdat zij op deze manier zelf niet hoeven te investeren in dure hardware.”

Heldere rolverdeling

De kracht van de samenwerking tussen Previder en CTA Consulting schuilt in een heldere rolverdeling, vindt Hassink: “Wij moeten erop toezien dat onze machines en applicaties draaien, Previder zorgt voor de continuïteit van de stroomvoorziening en de connectie met de buitenwereld. Omdat onze rollen zo duidelijk gescheiden zijn, hebben we elkaar alleen nodig bij calamiteiten. En dat is in al die jaren nog nooit voorgekomen. Wij doen ons ding en zij doen hun ding, en kennelijk doen we dat allebei goed.”

Geruststellend

Maarten Hassink prijst de alerte en proactieve houding van Previder: “Wanneer zij in onze kast iets opmerken waarvan ze denken dat het misschien niet klopt, krijgen we netjes een belletje. Wat ik ook prettig vind, is dat we klanten gewoon kunnen meenemen naar het datacenter om hen te laten zien: kijk, hier staat je data. Dat is een factor die in de toekomst nog meer van belang gaat worden, want in deze tijd lijkt het soms wel alsof data overal ter wereld verspreid staat. Een dergelijk bezoekje kan dan heel geruststellend werken.”

20-02-2015   Bron: www.previder.nl 

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!