Examen Audatex

 • Informatie
 • Inhoud
 • Inschrijven

Examen Audatex

 


Om met Audatex te mogen calculeren dient u gecertificeerd te zijn. Om voldoende kennis op te doen over het Audatex systeem kunt u de Training Audatex volgen, die afgesloten wordt met het examen Audatex. Na het behalen van het Audatex Examen bent u gecertificeerd , dit certificaat moet u elke twee jaar verlengen. U kunt dit verlengen door om de twee jaar een HerhalingsExamen Audatex met goed gevolg af ronden. Ter voorbereiding kunt u bij ons een HerhalingsTraining volgen.

Doel:

De training biedt u inzicht in het Audatex-Systeem. Dit is belangrijk omdat de invoerkeuzes de basis vormen voor een juiste calculaties.

U leert een schade dossier op te stellen aan de hand van een Audatex Expertise Model (AEM) binnen AudaPad.

De training wordt in theorievorm gegeven waarbij de deelnemers oefenen aan de hand van opdrachten. Daarna wordt er een proefexamen afgenomen en besproken. Wanneer u deze training heeft afgerond, kunt u aansluitend het Audatex examen afleggen

Bestemd voor:

Alle medewerkers die de schadeafhandeling verzorgen en die de schadedossiers  correct moeten kunnen indienen bij de verzekeraar via een calculatiesystemen als e-Calc, Dispatch en Exchange.

Inhoud

 

*  Audatex Algemeen

* Opbouw van het Audatex Expertise

*  Model AEM (AudaPad)

*  Uitvoeringsspecificaties voertuig

*  Toepassing Tekstzonecodes

*  Bewerkingscodes

*  Onderdeelcodes

*  Het vastleggen van een schade

*  Mutatiemogelijkheden

*  Aftrek eerste schade

*  Diverse spuitberekeningsmethoden

*  Opbouw van de Audatex-calculatie

*  Lezen Audatex calculatie

*  AZT spuitsysteem

*  Grafische zones

*  Controleblad

*  PRO-meldingen

*  Fantoom

*  Audamecum/Audatex codekaart

Inschrijven

U kunt zich inschrijven doormiddel van het opgave formulier. Onze trainings- coördinator neemt dan zo spoedig mogelijk contact met u op om de beschikbare en gewenste locatie en datum te overleggen met u.

Trainingsduur:

Van oorsprong bestaat de Audatex training uit drie dagen. Maar in deze huidige digitale tijd is het niet meer noodzakelijk om alle drie de dagen op locatie te komen trainen. De eerste twee trainingsdagen zijn samengevat in een online training. Deze kunt u vooraf in uw eigen tempo doorlopen en zo goed voorbereidt op de trainingsdag op locatie verschijnen. In de training wordt de theorie afgewisseld met oefenopdrachten die gebaseerd zijn op  praktijk voorbeelden.

Tijdens de trainingsdag kunt u aansluitend deelnemen aan het Audatex examen.

Examen:

U doet uw Audatex examen altijd op een, door ons ter beschikking gestelde PC of laptop. Het examen bevat cases uit de praktijk en theorie vragen. Het geheel wordt geïllustreerd met afbeeldingen uit AudaPad.

Inschrijven

Stappenplan tot slagen

 


 • Online training

  50

 • Trainingsdag

  80

 • Examen behaald

  100

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!